Maastopyöräilyn lajiesittely 15.6.2018

Maastopyöräilyn lajiesittely. Noin 2,5-3h mittainen tutustuminen maastopyöräilyyn. Testattavana 14 kpl erilaisia Cuben maastopyöriä. Taitorata ja perusajotekniikat. Lopuksi ajetaan ohjatusti noin tunnin lenkki Kullasvuoren maastoissa. Tapahtuma on matalankynnyksen tutustuminen maastopyöräilyyn.

Kokoontuminen Ahjolan parkkipaikalle, Kellosalmentie 109

Ryhmä1: klo 12-15
Ryhmä2: klo 17-20

Osallistumismaksu 10€

Ilmoittautumiset: timopetteri[at]padasjoenlatu.org tai o4o 765oo85

Varusteet: mitä mukaan?

  • MAASTOPYÖRÄ: Kiertueella on käytettävissä 12 kpl laadukkaita Cube-maastopyöriä niille, jotka ovat ilmoittautuessa varanneet lainapyörän. Pyöriä on eri kokoa ja jokaiselle pyritään löytämään mahdollisimman sopivan kokoinen. Tarvittaessa pyöriä vaihdellaan. Pyörien valinnan yms. vuoksi tulethan paikalle ajoissa, vähintään 10-15 min ennen alkamisaikaa!
  • KYPÄRÄ: omaan päähän sopiva ja oikein säädetty pyöräilykypärä on maastossa aina pakollinen varuste! Kiertuepyörien mukana on käytettävissä maastopyöräilykypärät (kahta eri kokoa). Myös omilla pyörillä osallistuville suositellaan maastopyöräilyyn tarkoitettua kypärää – muutama lainakypärä käytettävissä.
  • AJOLASIT: urheilulasit tai vastaavat suojaamaan silmiä risuilta, roskilta ja ötököiltä. Myös silmälasit tai aurinkolasit ovat riittävät tällä alkeiskurssilla. Lasit suojaavat silmävammoilta metsässä!
  • HANSKAT: pyöräilyhanskat suojaamaan käsiä oksilta yms. osumilta (esim. hiihtohanskat, työhanskat tai vastaavat; ei rukkaset eikä villakäsineet!).
  • PUHELIN: pidä puhelin maastoajossa aina mukana. Märällä säällä puhelin kannattaa pakata esim. minigrip-pussiin. Ohjatussa toiminnassa tallenna puhelimeesi vetäjän numero. Jos eksyt ryhmästä, soita vetäjälle ja pidä puhelimessa äänet päällä. Omilla pidemmillä retkillä varavirta mukaan.
  • JUOTAVAA ja EVÄSTÄ: juomapullo tai juomareppu ja riittävästi juotavaa aina mukaan maastoon! Myös jotakin varaenergiaa tai pikaevästä on syytä aina olla mukana (esim. energiapatukoita, voileipiä, hedelmiä). Älä lähde maastoon nälkäisenä, jotta verensokeri riittää koko lenkin tai tapahtuman ajaksi.
  • VAATETUS: normaalit pyöräily-/ulkoiluvaatteet sään mukaan (ei kiristäviä housuja tai lepattavia lahkeita!). Varaa reppuun vedenpitävää ja lämmintä varavaatetta, jotta säästä riippumatta tarkenet myös paikallaan ollessa! Jalkineiksi kovapohjaiset ja umpinaiset jalkineet (ei esim. sandaalit, crocsit tai ohutpohjaiset tennarit). Lainapyörissä on avopolkimet, joten erityisiä pyöräilykenkiä ei tarvita.
  • REPPU: Ota mukaan kevyt reppu juomapullon, eväiden, varavaatteiden ja muiden tavaroiden kuskaamista varten. Lähtiessä saat myös mukaan infomateriaalia, joten reppu on siksikin tarpeen.
  • RAHAA: MTB-kiertueella osallistumismaksu 10 e peritään käteisenä paikan päällä, varaathan tasarahan. Osassa tapahtumissa on myynnissä myös juomia tms, joten ota mukaan hiukan käteistä.
  • RENTO JA ILOINEN MIELI: Maastopyöräily on rento laji ja yhdessä se on vieläkin hauskempaa! Tule rohkeasti mukaan uusiin elämyksiin ja oppimaan. Nautitaan yhdessä luonnosta ja liikunnan ilosta!