Maastopyöräily

Padasjoella on hyvät puitteet maastopyöräilyn harrastamiseen. Taruksen ja Evon maastot ja reitit sopivat hyvin maastopyöräilyyn ja hyvää merkattua ajettavaa on 40km säteellä Padasjoelta satoja kilometrejä.

Padasjoen laivarannasta lähtee reittimerkein maastoon merkitty Päijänne-Ilves yhdysreitti kohti Tarusjärveä ja sieltä voi edelleen jatkaa Evolle. Yhdysreitin merkinnät uusittiin 2021 vuoden lopulla.

25 minuutin ajomatkan päässä Kuhmoisissa on merkattu maastopyöräreitistö ”Kuhmoisten Kuhmurat”. Teknisestä polusta pitävälle erityisesti Solkerinvuoren maasto on hienoa ajettavaa, matka sinne kulkee soratietä ja polkua pitkin.

Evon pitkät merkityt maastopyöräreitit ovat 20 minuutin ajomatkan päässä Padasjoelta. Pisimmän reitin pituus on peräti 67km, ja reitin voi pilkkoa kahteen osaan ajamalla joko Itäisen tai Läntisen reitin. Lähtöpisteenä toimii esimerkiksi Evokeskus.

kuhmoisten kuhmurat

Myös Kullasvuoren ulkoilualuetta voi hyödyntää vapaasti maastopyöräilyyn (alueella on myös frisbeegolf rata, joten noudata varovaisuutta). Kullasvuoreen valmistui 2021 lopulla Tornipolku jota voi periaatteessa talvisin myös polkea fatbikella, mutta mäkisyyden vuoksi se on haastava.

Lisätietoja:
Tuukka Virkkilä
+358 50 561 4339
tuukkavirkkila@gmail.com

Pyörien vuokraus:

Padasjoen ladulla on vuokrattavana:

4 kpl Kona Wo Fat-Bikeja, 2 kpl Cube Reaction Pro jäykkäperiä, 2 kpl lasten fat-bikeja (Nishiki Durango) ja 4 kpl lasten maastopyöriä (Cube Kid 240 Race)

Katso hinnasto ja vuokrausohjeet täältä.

Mitä mukaan maastopyöräretkelle?

MAASTOPYÖRÄILY VARUSTELISTA

Maastopyöräilijan etiketti (klikkaa kuvaa ladataksesi)

mtb-etiketti-768x450