Maastopyöräily

Huom! Kesän 2023 ohjattujen mtb-lenkkien tiedot ja kalenterin löydät tästä linkistä

Padasjoella on hyvät puitteet maastopyöräilyn harrastamiseen. Taruksen ja Evon maastot ja reitit sopivat hyvin maastopyöräilyyn ja hyvää merkattua ajettavaa on 40km säteellä Padasjoelta satoja kilometrejä.

Padasjoen laivarannasta lähtee reittimerkein maastoon merkitty Päijänne-Ilves yhdysreitti kohti Tarusjärveä ja sieltä voi edelleen jatkaa Evolle. Yhdysreitin merkinnät uusittiin 2021 vuoden lopulla.

25 minuutin ajomatkan päässä Kuhmoisissa on merkattu maastopyöräreitistö ”Kuhmoisten Kuhmurat”. Teknisestä polusta pitävälle erityisesti Solkerinvuoren maasto on hienoa ajettavaa, matka sinne kulkee helppoa soratietä ja polkua pitkin, joten matka Solkerinvuorelle ja takaisin soveltuu kaikentasoisille.

Evon pitkät merkityt maastopyöräreitit ovat 20 minuutin ajomatkan päässä Padasjoelta. Pisimmän reitin pituus on peräti 67km, ja reitin voi pilkkoa kahteen osaan ajamalla joko Itäisen 28km tai Läntisen reitin 39km. Näiden lisäksi maastoon on merkattu 17km helppo polkureitti. Lähtöpisteenä toimii yleensä Evokeskus.

Aurinkovuori Trail Center Vääksyssä tarjoaa vauhdin hurmaa ja eritasoisia teknisiä laskuja. Se on siis hissitön alamäkipyöräilyrata jossa on rakennettuja traileja.

kuhmoisten kuhmurat

Padasjoen Kullasvuoren ulkoilualuetta voi hyödyntää vapaasti maastopyöräilyyn (alueella on myös frisbeegolf rata, joten noudata varovaisuutta). Taruksen alueella risteää paljon erilaisia polkuja ja se on suosittua maastopyöräilymaastoa. Huomioitavaa on että Taruksen alueella sijaitsee myös armeijan harjoitusalue jonne pääsy on kielletty. Kielletyn alueen löydät kartasta ja maastoon merkityistä kylteistä.

Lisätietoja:
Tuukka Virkkilä
+358 50 561 4339
tuukkavirkkila@gmail.com

Pyörien vuokraus:

Padasjoen ladulla on vuokrattavana:

4 kpl Kona Wo Fat-Bikeja, 2 kpl Cube Reaction Pro jäykkäperiä, 2 kpl lasten fat-bikeja (Nishiki Durango) ja 4 kpl lasten maastopyöriä (Cube Kid 240 Race)

Katso hinnasto ja vuokrausohjeet täältä.

Mitä mukaan maastopyöräretkelle?

MAASTOPYÖRÄILY VARUSTELISTA

Maastopyöräilijan etiketti (klikkaa kuvaa ladataksesi)

mtb-etiketti-768x450