Maastopyöräily tutuksi 12.5

Suomen Latu ja tamperelainen pyöräliike R-Tech sekä paikalliset latuyhdistykset järjestävät yhdessä Maastopyöräily tutuksi -kiertueen. Kiertue starttaa huhtikuussa ja kiertää kesän aikana yli 20 latuyhdistyksessä eri puolilla maata. Padasjoella kiertue vierailee to 12.5

Maastopyöräily tutuksi on yhden illan mittainen ohjattu lajitutustuminen. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti uusille maastopyöräilystä kiinnostuneille aikuisille, joilla ei vielä ole omaa maastopyörää. Ohjelman kesto on n. 2½-3 tuntia ja ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat. Osallistujien käytettävissä on 12 laadukasta Cube-maastopyörää.

Ohjelma:
Aluksi tutustutaan maastopyörien ominaisuuksiin, pyörän valintaan ja säätöihin. Pyöränkäsittelyä ja ajotekniikan perusteita harjoitellaan ensin tasamaalla. Ennen metsäpoluille lähtöä opetellaan vielä pyöränhallintaa eri maastonmuodoilla ja tehdään erilaisia ajoharjoitteita. Harjoitusten jälkeen päästään itse asiaan eli ajamaan maastoon. Maastolenkki pyöräillään Kullasvuoren helpohkoilla metsäpoluilla ja ulkoilureiteillä. Illan aikana käydään läpi myös maastoajon varusteita, sääntöjä, turvallisuusasioita.

Miten mukaan?
Cube-kiertueen Maastopyöräily tutuksi -tapahtuma sopii normaalikuntoisille, tavalliset pyöräilytaidot omaaville aikuisille. Osallistua voit myös omalla pyörällä. Osallistujamäärä max. 20 henkeä.

Padasjoen ladun jäsenillle lajiesittely on ilmainen, muille hinta on aikuiset 10€ / lapset 5€. Lapset vanhemman seurassa, alaikäraja 12-vuotta. Cuben maastopyörät ovat aikuisten kokoa, pienimmät runkokoot sopivat noin 15 – 16 vuotiaille, riippuen kuskin koosta.

Tapahtumapaikka:
Kullasvuoren ulkoilualue

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
www.padasjoenlatu.org/mtb-tutuksi
timopetteri[at]padasjoenlatu.org

Cube-maastopyörät:
www.rtechsuspension.fi/